Suzan Overmeer

Suzan Overmeer (1973) werkt sinds 2008 in en rondom het gebied van muziekeducatie voor kinderen. Suzan werkt op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bedenkt vanuit haar bedrijf Jazz4kids jazzprojecten voor kinderen en schrijft muzieklessen en liedjes. Suzan heeft in 2015 haar eerste kinderboek uitgebracht: Roze Ikke (Clavisbooks). In november 2018 verschijnt haar tweede prentenboek bij dezelfde uitgever: Ella, het swingende eendje.

Suzan studeerde muziekwetenschappen in Utrecht. Ze is coördinator van de opleiding Docent Muziek (voltijds, verkorte opleiding en zij instroom) van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en geeft methodiek aan de vierdejaars studenten van de opleiding Docent Muziek. Suzan begeleidt ook master-studenten bij hun onderzoek. Daarvoor werkte Suzan enige jaren als muziekconsulent voor het Koorenhuis, centrum voor kunst en cultuur in Den Haag.

Suzan is in 2006 begonnen met het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve jazzprojecten voor kinderen onder de naam Jazz4kids. Suzan heeft, samen met de muzikanten van haar band Jazz4kids, vier interactieve jazzconcerten voor kinderen geschreven. Als zangeres voert ze deze concerten uit op scholen en theaters door het hele land. In 2008 is het boek + Cd Jazz in de klas (uitgeverij De Toorts) van haar hand verschenen. Jazz4kids heeft twee CD’s uitgebracht: OP REIS (2010) en Ella, een swingend sprookje (2015). Ze geeft jazzworkshops en trainingen aan leerkrachten.

Naast haar werk voor Jazz4kids ontwikkelt Suzan ook andere muziek educatieve projecten. Ze heeft diverse (muziek)lespakketten ontwikkeld voor Kunstgebouw (Kunst en cultuur Zuid- Holland). Ook adviseerde ze binnen de Kennis en Ontwikkelgroep Kunstbalie (Provincie Noord Brabant) over leerlijnen en bijpassend materiaal. Suzan was enkele jaren liedredacteur voor de Pyramide, het tijdschrift van Gehrels Muziekeducatie. Sinds 2013 is ze als auteur regelmatig werkzaam voor dit vaktijdschrift.

Suzan schrijft graag liedteksten en versjes. Die passie heeft Suzan kunnen uiten in haar prentenboek Roze Ikke dat in 2015 verscheen bij Clavis Books. Ze heeft haar kleuterconcert voor kinderen `Ella, een swingend sprookje’ uit 2015 nu bewerkt tot prentenboek: Ella, het swingende eendje.

Suzan Overmeer is getrouwd en heeft twee kinderen.Suzan Overmeer