Suzan Overmeer

Suzan Overmeer (1973) werkt sinds 2008 in en rondom het gebied van muziekeducatie voor kinderen. Suzan werkt op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bedenkt vanuit haar bedrijf Jazz4kids jazzprojecten voor kinderen en schrijft muzieklessen en liedjes. Suzan heeft sinds 2015 vier prentenboeken geschreven en gepubliceerd.

Suzan studeerde muziekwetenschappen in Utrecht. Ze is coŲrdinator van de opleiding Docent Muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en geeft het vak educatief materiaal ontwerpen. Suzan begeleidt daarnaast bachelor- en masterstudenten bij hun onderzoek. Sinds 2021 werkt Suzan als muziekredacteur voor het tijdschrift Kunstzone, het tijdschrift voor kunst en onderwijs, www.kunstzone.nl.

Suzan is in 2006 begonnen met het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve jazzprojecten voor kinderen onder de naam Jazz4kids. Suzan heeft, samen met de muzikanten van haar band Jazz4kids, vier interactieve jazzconcerten voor kinderen geschreven. Als zangeres voerde ze deze concerten uit op scholen en theaters door het hele land. In 2008 is het boek + Cd Jazz in de klas (uitgeverij De Toorts) van haar hand verschenen. Jazz4kids heeft twee CDís uitgebracht: OP REIS (2010) en Ella, een swingend sprookje (2015).

NNaast haar werk voor Jazz4kids ontwikkelde Suzan ook andere muziek educatieve projecten. Ze heeft diverse (muziek)lespakketten ontwikkeld voor Kunstgebouw (Kunst en cultuur Zuid- Holland). Ook adviseerde ze binnen de Kennis en Ontwikkelgroep Kunstbalie (Provincie Noord Brabant) over leerlijnen en bijpassend materiaal. Daarvoor werkte Suzan enige jaren als muziekconsulent voor het Koorenhuis, centrum voor kunst en cultuur in Den Haag.

Suzan schrijft graag liedteksten en versjes. Die passie heeft Suzan kunnen uiten in haar prentenboek Roze Ikke dat in 2015 verscheen bij Clavis Books. In 2018 volgde Ella, het swingende eendje en in 2020 Muizenmuziek. In maart 2023 verscheen haar vierde prentenboek: Een bos vol muziek.

Suzan Overmeer is getrouwd en heeft twee kinderen.Suzan Overmeer